niedziela, 10 lipca 2016

PYSZNY DOMOWY BUDYŃ CZEKOLADOWY

PYSZNY DOMOWY BUDYŃ CZEKOLADOWY 

Jak chyba większość ludzi uwielbiam budyń, ale jak powszechnie wiadomo, ten ze sklepu nie ma dobrego składu. Kiedyś oczywiście nie zwracałam na to uwagi, ale od kiedy jestem świadoma, to przeraża mnie co tak naprawdę się znajduje w produktach które kupuje prawie każdy!

Okazuję się, że zrobienie budyniu w domu, jst nie tylko zdrowsze, tak samo szybkie ale i jeszcze dużo smaczniejsze! No i mamy pole do popisu ze smakiem i formą w jakiej chcemy go podać! No bo możemy dodać tutaj np. wiórki kokosowe albo masło orzechowe, i od razu zmieniamy cały smak masy! A więc do dzieła! :)



Składniki:

🍉2 szklanki mleka (nie musi być krowie)
🍉2 łyżki masła (Lub 2 łyżki oleju kokosowego żeby było bez laktozy)
🍉2 żółtka
🍉2 łyżki mąki ziemniaczanej 
🍉3 łyżki kakao ciemnego bez cukru
🍉4 łyżki ksylitolu lub erytrolu (lub do smaku )



🍉1 szklankę mleka zagotowujesz z masłem a druga mieszasz z resztą składników na gładki płyn. Gdy mleko zacznie się gotować to wylewasz kakaowa masę do niego energicznie mieszając żeby nie zrobiły się grudki i gotowe🍰🍰🍰🍰
SMACZNEGO!! 😀😀😀😀

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz