DESER CZY ŚNIADANIE?
To był kompletny spontan, ale wyszły mi naprawdę pyszne placuszki, do tego już wam znana polewa czekoladowa i mus truskawkowy!! Mniaaaaaam
Placuszki:
100g mielonych migdałów
25g mąki gryczanej
1 banan (zważyłam było 93g )
1 jajko (też zważyłam - 60g)
1 łyżka syropu z agawy
olej kokosowy do smażenia
100g mielonych migdałów
25g mąki gryczanej
1 banan (zważyłam było 93g )
1 jajko (też zważyłam - 60g)
1 łyżka syropu z agawy
olej kokosowy do smażenia
Mieszamy mąki ze sobą najlepiej widelcem żeby się spulchniły. Blendujemy banana z jajkiem i syropem z agawy i dodajemy do mąk i łączymy. Powstała masa jest bardzo lepka i gęsta ale taka ma być. Ja 'wysmarowałam' sobie ręce w oleju kokosowym i rękami uformowałam placuszki (oh! Jaka profeska ) . Układamy na patelni i smażymy z obu stron.
Mus truskawkowy:
truskawki
ewentualnie ksylitol do smaku
Blendujemy i tyle!
truskawki
ewentualnie ksylitol do smaku
Blendujemy i tyle!
Polewa czekoladowa:
🍫2 łyżki wody
🍫2 łyżki ksylitolu
🍫2 łyżki jogurtu naturalnego
🍫2 łyżki kakao
Rozpuszczamy ksylitol w wodzie na gazie. Zdejmujemy ze źródła ciepła, dodajemy kakao i jogurt i bardzo energicznie mieszamy.
🍫2 łyżki wody
🍫2 łyżki ksylitolu
🍫2 łyżki jogurtu naturalnego
🍫2 łyżki kakao
Rozpuszczamy ksylitol w wodzie na gazie. Zdejmujemy ze źródła ciepła, dodajemy kakao i jogurt i bardzo energicznie mieszamy.
Smacznego!!!🍫🍫🍫
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz